Consult

Pak de regie over je eigen gezondheid

Voor wie?

Je hebt je verdiept in voeding en leefstijl maar voelt je onvast tussen zoveel informatie. Je wilt op een fundamentele manier aan je gezondheid werken. En begrijpen wat er achter jouw klacht zit. 

Met de volgende problemen heb ik mij de afgelopen jaren beziggehouden en gezien wat leefstijl en (natuurlijke) middelen kunnen doen. Waar je ook last van hebt, ik ben er om je te helpen, zodat je duidelijke veranderingen opmerkt, je lichaam beter begrijpt en weet wat je lichaam nodig heeft om zich goed te blijven voelen.

Twijfel je of je bij mij terecht kan? Plan een Kennismakingsgesprek of laat een bericht achter.

Wil jij weten hoe hormonen, leefstijl en voeding je schildklier beïnvloeden? De schildklier heeft invloed op al jouw cellen en is een sleutelfiguur in je stofwisseling. Vrouwen hebben vaker problemen met hun schildklier. Toch is onderzoek met name bij (jonge) mannen gedaan. Dat is wrang want vrouwen zijn echt anders dan mannen. Ik geef je nieuwe inzichten waar je verder mee kan.

Of je nu klachten hebt die passen bij de menopauze, het premenstrueel syndroom (PMS) of endometriose. Ik kan je helpen je hormonen weer in balans te krijgen. Een goede stofwisseling zorgt voor de juiste balans in je hormonen. Niet gek dat met het ouder worden niet alleen de stofwisseling vertraagt, maar ook de aanmaak afneemt van de belangrijke hormonen progesteron, pregnenolon, DHEA en testosteron. Soms kan het zinvol zijn om bepaalde hormonen te suppleren. Je kunt bij mij alleen niet terecht voor hormonale substitutie therapie met oestrogeen. Ik bespreek graag alternatieven met jou.

Heb je een kinderwens en wil je je lichaam klaar maken voor een zwangerschap? Of is je kinderwens nog niet uitgekomen en ben je op zoek naar leefstijl begeleiding voor of tijdens een medisch traject? Ook als je bij een eerdere zwangerschap problemen hebt gehad zoals een verhoogde bloeddruk of zwangerschapsvergiftiging kan je ik helpen om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op je volgende zwangerschap. Kijk ook zeker bij Artikelen

Mensen met reuma, sclerodermie of lupus hebben vaak een ontregelde stofwisseling. Dat kan je zien aan hun afweercellen. Ook is er vaak een disbalans in verschillende hormonen, zoals prolactine, parathormoon en oestrogeen. Helaas is er nog maar weinig onderzoek gedaan naar het effect van leefstijl op deze verstoringen. Toch zijn er op basis van het huidige onderzoek tal van aanknopingspunten. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van het aantal vezels, het eten van fruit met flavonoïden, het in balans brengen van de mineralen calcium en fosfaat in voeding, suppletie met vitamine D en nog veel meer. Samen kunnen we kijken wat passend is voor jou.

Een ontregeld metabolisme, ontsteking en fibrose (verlittekening) spelen ook een rol bij andere gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, osteoporose en niet-alcoholische leververvetting (NALFD). Wil je weten wat mijn inzichten zijn op dit moment? Plan dan een kennismakingsgesprek in.

Werkwijze

Hoe gaan we van start?

We beginnen met jouw gezondheid zorgvuldig in kaart te brengen. Een vragenlijst en eetdagboek helpen daarbij. Je laat ook weten welke supplementen en medicijnen je gebruikt en deelt recente (bloed)uitslagen. Als het waardevol is kan ik extra (bloed)onderzoek aanvragen.

Op deze manier heb ik mij voor de start van het consult al uitgebreid in jouw vraag verdiept. 

Tijdens het eerste consult bespreken we de vragenlijst,  luister ik naar jouw verhaal en doe ik zo nodig een kort lichamelijk onderzoek. Zo komen we tot een compleet beeld van jouw situatie. 

Behandeling

Wanneer duidelijk is waar jij staat kunnen we aan de slag met de behandeling. Hoe lang je klachten ook bestaan ik geloof dat er altijd verbetering mogelijk is. Het ene probleem vraagt meer inzet en geduld dan het andere.

Jij voelt zelf het beste of iets voor jou werkt. Ik geef jou daarbij alle ondersteuning en inzichten vanuit mijn kijk op de stofwisseling.

Welke fundamenten kunnen aan bod komen bij Body Logic?

Mijn streven is geen dieet voor te schrijven, maar jou te laten zien hoe je een stevige basis bouwt. Door voeding te eten die je stofwisseling ondersteunt, die je goed kan verteren én voldoende voedingsstoffen bevat. Voeding die in balans is. Met zo weinig mogelijk schadelijke stoffen natuurlijk. Voeding met zowel koolhydraten, eiwitten als vetten. Dagelijks een flinke portie vezels. En vooral voeding waar jij van geniet! Goed om te weten: ik begeleid geen koolhydraatarm of ketogeen dieet.

De voedingssupplementen industrie lijkt helaas op de farmaceutische industrie. Als het doel is om zoveel mogelijk supplementen te verkopen, hoe gaan we dan echt begrijpen hoe ze werken? Sommige supplementen zijn zeker nuttig en van een paar maak ik in mijn praktijk graag gebruik. Het kan echter ook voorkomen dat ik je juist adviseer te stoppen met een aantal supplementen. Medicijnen kunnen (tijdelijk) nodig en ook nuttig zijn. Sommigen kunnen zelfs je stofwisseling helpen. Hormonen zoals schildklierhormoon en progesteron bijvoorbeeld.

Licht is bijzonder. Rood licht kan onze stofwisseling namelijk activeren. Niet gek dat je na een dag op het strand weer herboren voelt. Dat je in de zomer veel lekkerder in je vel zit dan in de donkere winter. Licht vind je in zonlicht, maar ook in speciale lampen. Licht op een veilige manier gebruiken betekent UV-licht en blauw licht zoveel mogelijk vermijden zonder dat je daarbij de positieve eigenschappen verliest van licht. Ik kan je helpen licht op een veilige manier te gebruiken.

Een goede ademhaling zorgt voor voldoende zuurstof én voldoende koolstofdioxide (CO2). CO2 is in het lichaam bijna net zo belangrijk als zuurstof. Niet slechts een afvalstof eigenlijk. Als we onze voeding volledig verbranden krijgen we CO2. In planten is CO2 een bouwstof. In ons lichaam zorgt COonder andere ervoor dat zuurstof zijn werk kan doen. Daardoor blijft jouw stofwisseling op de juiste manier doordraaien. Als je langzamer ademhaalt en niet te diep houd je meer CO2 vast. Met bepaalde oefeningen en hulpmiddelen kan je leren om beter te ademhalen.

Beweging maakt je sterk, warm en verlaagt je stresshormonen. Zo draagt het bij aan jouw stofwisseling. Maar te veel beweging,  beweging die ‘moet’ kan ook het tegenovergestelde effect hebben. Zinvolle beweging is speels en spieropbouwend. Ik wil dat je er naar uit kijkt om te (mogen) bewegen. Dat je het niet kan laten om een wandeling, een workout of een dansje te maken. 

Wat heeft jouw lichaam nodig? Hoe voelt het als je stofwisseling optimaal werkt? En hoe reageert jouw lichaam op wat je doet en ervaart? Door ontspanning en bewustzijn krijg je het antwoord. Er zijn allerlei soorten technieken die jou kunnen helpen meer in contact te komen met je lichaam. Je lichaam vertelt een verhaal. Luister je?

Waar je woont, werkt en leeft heeft ook invloed op je stofwisseling en dus op je gezondheid. Mensen hebben behoefte aan schone lucht, schoon water en schone voeding. Nieuwe ervaringen. Verbinding met de natuur en de mensen om ons heen. Het gevoel van betekenis te zijn. Het maakt uit of je in een drukke stad woont of een bergdorpje. De omgeving is er om jou te ondersteunen. We gaan kijken hoe we jouw omgeving meer helend kunnen maken.

Aanbod en tarieven

Kennismaking (kosteloos)

 • Waar loop jij tegen aan?
 • 20 min

3 weken Kick-Start

Een vliegende start om aan de slag te gaan met je gezondheid

 • Eerste consult (75 min) en vervolgconsult (30 min) na 2-3 weken
 • Grondige analyse van je klachten en gezondheidsplan op maat
 • Handige handouts, maaltijdideeën en recepten
 • Onbeperkt mailcontact gedurende 3 weken
 • Online cliëntomgeving
 • Extra consulten los bij te boeken
 • €275,-

3 maanden Intensief Traject

Je bent op zoek naar intensieve begeleiding om in meerdere stappen je gezondheid te transformeren

 • Eerste consult (75 min) gevolgd door 5 consulten (50 min)
 • Grondige analyse van jouw klachten en gezondheidsplan op maat
 • Persoonlijke begeleiding en maatwerk (ook tussen consulten door) tot 2 uur van mijn tijd 
 • Weten en evalueren wat voeding, leefstijl en aanvullende behandelingen met jouw lichaam doen
 • Handige handouts, maaltijdideeën en recepten
 • Online cliëntomgeving
 • Extra consulten los bij te boeken
 • €1125,-

Workshop: Vrouwengezondheid en voeding

De rol van koolhydraten, vezels en calcium voor een optimale vrouwengezondheid. 

Inclusief snacks en hand-out

Nieuwe datum: 14 september 2024 om 14:00
Locatie: De Nieuwe Lente Heemstede

Praktisch

Een behandeling bij mij kan naast eventuele andere behandelingen die jij ondergaat. Je hebt geen verwijzing nodig, al is het zeker welkom. Let op dat ik geen spoedeisende klachten behandel. Graag licht ik je huisarts of behandelend specialist in (met jouw toestemming natuurlijk).

Alle consulten zijn ook online mogelijk. Ik maak gebruik van een beveiligde videoverbinding. Afspraak verzetten of afzeggen? Dat kan tot 24 uur van te voren kosteloos. Zie ook mijn algemene voorwaarden.

Vergoeding

Het is soms mogelijk een deel vergoed te krijgen vanuit een aanvullende verzekering omdat ik bij de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG) ben aangesloten. Geef dit aan in het kennismakingsgesprek. 

Betaling

Alle prijzen zijn inclusief BTW. Kosten voor eventueel aanvullend (bloed)onderzoek en recepten zijn niet inbegrepen. 

Bij de 3 weken Kick-Start betaal je de factuur vooraf aan het (eerste) consult. Bij het 3 maanden Intensief Traject kan je ook in termijnen betalen. 

Geen consult?

Metabolic Essentials

Wil je geen consult, maar ben je wel benieuwd naar de Metabolic Essentials achtergrondartikelen, maaltijd ideeën en recepten? Ben je op zoek naar meer diepgang? Een jaar toegang tot de Metabolic Essentials: (xx,-).

Emailconsult

Ben je een onderzoek tegengekomen en wil je weten of en hoe dit op jou van toepassing is? Een emailconsult behoort ook tot de mogelijkheden. (25,- per 15 minuten)

Praktisch

Bel mij voor een afspraak (06-57319542) of stuur een email naar:

Vergoeding:
Ik ben aangesloten bij de AVIG. Een aantal aanvullende verzekeringen vergoeden deels een consult. Check je verzekering.

Betaling
Factuur via email

Afzegging
Het afzeggen of verplaatsen van een afspraak kan tot 24 uur van tevoren.