Moon Spanjer

Mijn naam is Moon Spanjer, arts en onderzoeker op het gebied van de stofwisseling en hormonen. Oprichtster van Body Logic.

Arts en onderzoeker

Mijn naam is Moon Spanjer, arts en onderzoeker vrouwengezondheid. Oprichter van Body Logic.

Wil je weten wat mijn visie op gezondheid is? Klik dan hier

Tien jaar geleden werd ik gegrepen door het prachtige metabolisme van de vrouw. Een grote inspiratie was het werk van Raymond Peat. Ik werd mij steeds bewuster van de relatie tussen ons metabolisme, onze leefstijl en onze omgeving. Door het aanpassen van je leefstijl en omgeving kan je de stofwisseling verbeteren. Een enorm inzicht dat nog onderbelicht is. 

Het maakt dat er allerlei mogelijkheden zijn als je kampt met een gezondheidsprobleem waar een ontregelde stofwisseling een rol speelt. Mogelijkheden die ik graag met je wil bespreken. 

'When we ask a question and find an answer, we are changed' - Ray Peat

Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik onderzoek gedaan naar de ziekte sclerodermie. Een zeldzame auto-immuunziekte die veel vaker bij vrouwen voorkomt. Ik zag dat een ontregelde stofwisseling daar een rol speelt. Net als bij veel andere chronische ziekten.

Als arts heb ik gewerkt in de ouderenzorg en daarna als jeugdarts op het consultatiebureau. Als jeugdarts heb ik veel vrouwen gezien die problemen hadden tijdens hun zwangerschap. Wat had ik graag meer voor hen willen betekenen!

Bij Body Logic komt mijn jarenlange passie voor het metabolisme van de vrouw tot zijn recht. Als dokter ben ik er om jou te ondersteunen. Mijn onderzoekerskant helpt om inzichten uit onderzoek gericht naar jou te vertalen. Zo heb jij de laatste inzichten om zinvolle veranderingen in jouw leven te kunnen doorvoeren. 

Curriculum Vitae

Opleiding Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde AIM

Jeugdarts JGZ Kennemerland

Arts Ouderengeneeskunde Zorgbalans

Arts-onderzoeker Medisch Onderwijs LUMC

Onderzoek en stage bij de reumatologie VUmc.

Geneeskunde VU

Bachelor Gezondheidswetenschappen VU