Onderzoek

‘Nieuwsgierig geworden naar de rol van de stofwisseling in jouw gezondheid?’

Wat zijn de laatste inzichten over vrouwengezondheid en het metabolisme?

In de Body Logic Inzichten laat ik zien hoe voeding, supplementen en onze omgeving het metabolisme van de vrouw beïnvloeden. 

Ik ga op verschillende problemen rondom de zwangerschap in. Zoals problemen met vruchtbaarheid. Het ontstaan van aangeboren afwijkingen. Een foetus die niet goed groeit. Als we deze problemen holistisch bekijken en de invloed van hormonen en stofwisseling meenemen – blijkt dat er veel meer mogelijkheden zijn om de gezondheid van de vrouw en het ongeboren kind te ondersteunen.

Hormonen die aan bod komen zijn natuurlijk oestrogeen en progesteron. Maar ook vele andere. Zoals prolactine, parathormoon en serotonine. Allemaal hebben ze invloed op de stofwisseling en kunnen niet los gezien worden van elkaar. 

Ik zal laten zien waarom we oestrogeen beter niet het ‘vrouwelijke’ hormoon moeten noemen. Een te veel aan dit zogenaamde ‘vrouwelijke’ hormoon is namelijk niet goed voor onze vruchtbaarheid. En serotonine? Dat is geen geluksstofje. Het speelt namelijk een rol in het ontstaan van zwangerschapsvergiftiging.

Uiteindelijk komen de Inzichten hier op uit: wij zijn prachtig en zitten logisch in elkaar. Het is grotendeels onze leefstijl en omgeving die ons ziek maakt. En daar kunnen we wat aan doen. 

Nieuwsbrief met inzichten over de stofwisseling bij vrouwengezondheid

Download de eerste Body Logic inzichten

Hoe ga ik op zoek naar de laatste inzichten?

Met mijn achtergrond in de geneeskunde en het wetenschappelijk onderzoek voel ik mij als een vis in het water in de wetenschappelijke literatuur. Mijn passie ligt in het zoeken naar antwoorden in die berg. Om miljoenen losse eilandjes van onderzoek te verbinden. En dan terug te vertalen naar de praktijk. 

Als ik ergens in duik, neem ik verschillende vormen van onderzoek mee:

De Body Logic Inzichten bestaan uit totaal 9 artikelen met wetenschappelijke referenties. In 2023 neem ik je mee in het thema vrouw, zwangerschap en kind. 

Ook voor de (in leefstijl) geïnteresseerde zorgprofessional een aanrader!

Voor €49,-  krijg je ze allemaal in je inbox – en zo steun je mij ook met mijn onderzoek.

BODY LOGIC INZICHTEN 2023

Vrouwengezondheid, Zwangerschap en Kind

Download de eerste gratis en laat me weten wat je ervan vindt!

Over Inzichten

Moon neemt je mee in haar boeiende zoektocht naar een zo gezond mogelijke zwangerschap. Zij deelt veel van haar inzichten na haar uitgebreid onderzoek. Zij schroomt niet om buiten de gebaande paden te denken maar verliest daarbij de huidige richtlijnen en adviezen niet uit het oog. Haar motivatie om de aankomende moeder en haar groeiende foetus zo gezond mogelijke start te geven is iets waar je blij van wordt. Een goed begin is immers het halve werk en voorkomen is beter dan genezen. En hoe fijn is het als iemand je helpt de juiste informatie te vinden waar je zelf verder mee aan de slag kan?
Laura
Physician Assistant

Download gratis de eerste Inzichten